Neekspertai.lt

Belgrado „Partizan“ tarpsezonis: visiškai nauja sudėtis ir Carliko Joneso potencialas Europoje

Vainius Skilandis

2024 m. rugpjūčio 26 d. 12:30

Belgrado „Partizan“ klubas oficialiai paskelbė apie komplektacijos pabaigą. „Juodai balta simfonija“ renginyje pristatyta 11 komandos naujokų, o dar trys krepšininkai ekipą papildė kiek anksčiau.


Visiškai naują sudėtį subūrusi „Partizan“ naujajame sezone sieks pagerinti praėjusių metų rezultatą, kai Željko Obradovičiaus auklėtiniai liko per žingsnį nuo įkrintamųjų. Artėjančiame sezone išvysime Eurolygoje jau užsirekomendavusius krepšininkus – Brandoną Daviesą, Tyrique'ą Jonesą, Isaccą Bongą, Sterlingą Browną, Vanją Marinkovičių, Gabrielį Lundbergą, bei didžiąją dalį savo karjeros NBA lygoje praleidusius žaidėjus – Carliką Jonesą, Franką Ntilikiną, Duane'ą Washingtoną ir Aleksėjų Pokuševskį.


Belgrado klubo vasaros darbus bei šansus artėjančiame sezone aptarė ir „(NE)EKSPERTAI“ tinklalaidės vedėjai Vainius ir Justinas.


„Nemanau, jog „Partizan“ bus favoritė laimėti Eurolygą, bet matysime daug įdomių žaidėjų. Aišku bus problema, jog visi ką tik susirinkę, nauji žaidėjai ir prireiks laiko, kol susižais“, – kalbėjo Vainius.


Justinas išskyrė Carliką Jonesą, kaip būsimą komandos lyderį, ir teigė, jog jis gali tapti dominuojančia jėga Europoje.


„Jonesas renka įspūdingą statistiką, ne kartą buvo arti trigubo dublio, nors dažniausiai aikštelėje būna žemiausias žaidėjas, – Pietų Sudano rinktinės krepšininko universalumą pabrėžė Justinas. – Taip pat jis puikus taškų rinkėjas, turi greitą pirmą žingsnį, puikų vidutinį metimą, neblogą metimą iš trijų taškų zonos.“


„Nemažiau svarbus ir trečiasis įgūdis – aikštelės matymas. Kadangi Jonesas yra pavojingas puolime, gynybos yra priverstos rizikuoti nuo kitų krepšininkų, siekiant stabdyti Jonesą. Tačiau Pietų Sudano įžaidėjas puikiai skaito situacijas, nusimeta kamuolius“, – savo analizę pateikė Justinas.


Pirmąsias naujo Eurolygos sezono rungtynes Željko Obradovičiaus vadovaujama ekipa žais išvykoje su Vitorijos „Baskonia“.


Pilnas „(NE)EKSPERTAI“ tinklalaidės epizodas:


O ką jūs manote apie Belgrado „Partizan“ komplektaciją? Savo nuomone ir prognozėmis galite pasidalinti komentaruose.