Neekspertai.lt

Berlyno Albos tarpsezonio darbai: nauja komplektacija bei Europos taurės žvaigždė

Antanas Kupstas

2024 m. rugpjūčio 26 d. 12:27

Likus truputi daugiau nei mėnesis iki naujojo Eurolygos sezono pradžios Berlyno „Alba“ yra oficialiai užbaigusi tarpsezonio darbus, todėl metas apžvelgti komandos naują komplektaciją bei įvertinti naujausius pasirašymus.


Šį sezoną Alba išlaikė didžiają dalį praeitų metų sudėties, tačiau iš komandos išėjo vedliai Johannes Thiemann bei Sterling Brown, kurie atitinkamai rinko po 12.7 ir 11.2 taško vidutiniškai per rungtynes.


Nepaisant to, šiais metais Albatrosai pasirašė 2 naujus žaidėjus: Willą McDowell-White‘ą, Trevioną Williamsą, bei prasitęsė sutartį su Mattu Thomasu.


Willas McDowell-White‘as


Ūgis: 196cm

Amžius: 26 metai

Pozicija: SG


Manto Rubštavičiaus Naujosios Zelandijos „Beakers“ komandos draugas Willas McDowell-White‘as yra 196 cm ūgio atakuojantis gynėjas, praėjusį sezoną tapęs viena iš „Beakers“ komandos žvaigžde bei vienu iš NBL perspektyviausiu kylančiu talentu, vidutiniškai rinkęs po 9.2 taško, 4.3 rez. perdavimo ir 3.2 atk. kamuolio su 47% pataikymu iš žaidimo. Taip pat šis 26 metų jaunuolis nuo 2017 iki 2019 metų žaidė Vokietijoje su Brose Bamberg komanda. "Ever since I played in Bamberg as a teenager, it has always been a small dream of mine to one day play for ALBA", – kalbėjo Willas. “I'm looking forward to being part of a club that competes for the German championship year after year. ALBA is also known for helping players reach their full potential”, - pridūrė jis. Willas McDowell-White‘as yra aušktas gynėjas, galintis suteikti komandos priekinei linijai ūgio bei gebantis apginti daugiau nei vienos pozicijos žaidėjus. Jo aukštas ūgis ir universalumas gynėjo pozicijoje leis Albai būti lankstesnei tiek puolime, tiek gynyboje.


Trevionas Williamsas


Ūgis: 203 cm

Amžius: 23 metai

Pozicija: PF


Vienas iš perspektyviausių žaidėjų Europoje vos 23 metų Trevionas Williamsas praėjusį sezoną demonstravo monstrišką formą Ulmo Ratiopharm komandoje Europos taurėje rinkdamas vidutiniškai po 14.8 taško, 10.8 atk. kamuolio, 4.4 rez. perdavimo, 22.1 naudingumo balo per rungtynes. Taip pat praėjusį sezoną pateko net į Europos taurės pirmąją simbolinės komandos penketą. Williamsas ne tik dominuoja po krepšiu, bet ir turi gerą krepšinio IQ, kaip matyti iš jo rezultatyvių perdavimų skaičiaus. Nepaisant to, T. Williamsas turi ir silpnybių savo žaidime labiausiai susijusių su savo jaunu amžiumi: daromas klaidų skaičius (praėjusį sezoną per rungtynes vidutiniškai klydo po 3.4 kartus) bei greitai susirenkamos asmeninės pražangos (praėjusį sezoną per rungtynes vidutiniškai prasižengdavo po 2.8 kartus). 2,03 metro ūgio sunkusis kraštas bus vienas iš įdomiausių šio sezono žaidėjų Europoje.


Akivaizdu, jog Berlyno Alba yra komanda, kurioje jauni žaidėjai atvažiuoja tobulėti. Tokie žaidėjai kaip Trevionas Williamsas bei Willas McDowell-White‘as puikiai papildys jaunąją komandos sudėtį. Kartu su Gabriele Procida, Mateo Spagnolo bei kitais perspektyviais komandos žaidėjais, Albatrosai šį sezoną gali šokiruoti Europą ir tapti vienu iš sezono „juodųjų arkliukų“.