Neekspertai.lt

Ar Lietuvos rinktinei reikia natūralizuoto krepšininko?

Vainius Skilandis

2024 m. liepos 12 d. 10:54

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pralaimėjo olimpinių žaidynių atrankos finale bei antrą kartą iš eilės nesugebėjo prasibrauti į didžiausią sporto renginį pasaulyje. Po dar vieno nuviliančio pasirodymo ir matant kitų rinktinių pavyzdžius natūraliai kyla klausimas, ar Lietuvai reiktų natūralizuoto krepšininko.



Nuo 2015 metų medalio didžiuosiuose turnyruose nelaimėjusi Lietuvos rinktinė išgyvena ne pačius geriausius laikus. Anksčiau Lietuva buvo viena stipriausių komandų pasaulyje, nuolat tarptautiniuose turnyruose lipdavusi ant prizininkų pakylos.


Tačiau laikai pasikeitė, dabar daugelis rinktinių siekia sustiprinti savo komandų sudėtį, natūralizuodami kitų valstybių piliečius. Jau tapo įprasta matyti tokius krepšininkus ne tik silpnesnėse, bet ir elitinėse pasaulio rinktinėse (ispanams atstovauja Lorenzo Brownas, graikams - Thomasas Walkupas).


Daug diskusijų šis klausimas sukelia ir Lietuvoje. Šiuo metu natūralizuoto krepšininko vietą rinktinėje užima Kaune gimęs, bet Kanadoje augęs Ignas Brazdeikis, tačiau šiemet jis sužaidė itin prastą sezoną ir Lietuvos komandoje jo neišvydome, o tai gali atverti galimybę ir dar vieno žaidėjo natūralizacijai.


Šią temą naujausiame epizode apžvelgė ir „(NE)EKSPERTAI“ tinklalaidės vedėjai Vainius ir Justinas.


„Jeigu mes norime laimėti, bet žaidžiame ne pagal tas pačias taisykles kaip kitos šalys, kurios natūralizuoja žaidėjus ir pasiekė daugiau, mes turėtume irgi ryžtis tam pačiam. Juolab, kad Lietuva - maža šalis“, - paminėdamas Jono Valančiūno išsakytas mintis, kalbėjo Justinas.


„Man atrodo, kad reikia tiesiog laukti, kol šita rinktinė pasens, ateis nauji veidai“, - pridūrė jis.


Pilną tinklalaidės epizodą galite rasti paspaudę čia.