Neekspertai.lt

Eurolygos finalo ketverto prognozės: sunkiai prognozuojamas pirmasis pusfinalis ir ryškus favoritas „Real“

Vainius Skilandis

2024 m. gegužės 25 d. 12:05

Jau šį vakarą prasideda Eurolygos finalo ketvertas, todėl atėjo metas apžvelgti bei paprognozuoti pusfinalių baigtis.


Pirmasis pusfinalis. „Panathinaikos“ – „Fenerbahce“


Pirmasis Eurolygos pusfinalis, kuriame susikaus dvi komandos, turėjusios sudėtingas ketvirfinalio serijas. „Panathinaikos“ tik penktose runtynėse palaužė „Maccabi“ ekipą, o „Fenerbahce“ penkių rungtynių serijoje įveikė „Monaco“. Įspūdingą formą ketvirfinalyje demonstravęs Mathiasas Lessortas turėtų dominuoti prieš Stambulo komandos priekinę liniją. Būtina išskirti ir Kostą Slouką, kuriam tai bus jau aštuntasis finalo ketvertas. Tokią patirtį sukaupęs graikas bus svarbus tiek priimdamas sprendimus aikštelėje, tiek motyvuodamas komandą rūbinėje.

Kita vertus, „Fenerbahce“ turi savų argumentų šiame pusfinalyje. Nigel Hayesas–Davisas, šiemet pagerinęs Eurolygos taškų per vienerias rungtynes rekordą, išvedė komandą į finalo ketvertą ir bus sunkiai sulaikomas šiame pusfinalyje. Ketvirfinalyje matėme, kaip Nickas Calathesas puikiai stabdė varžovų lyderį Mike’ą Jamesą, todėl ir šiandien galime tikėtis geros gynybos prieš Kendricką Nunną arba Kostą Slouką.

Įdomi bus ir trenerių dvikova, Šarūnas Jasikevičius prieš Erginą Atamaną susitiko 2021 m. Eurolygos finale. Tą kartą Stambulo „Anadolu Efes“ įveikė Jasikevičiaus vadovaujamą „Barcelona“. Atamanui tai bus jau ketvirtas finalo ketvertas, iki tol jo komanda visada patekdavo bent jau į finalą, tačiau šiemet ši serija gali nutrūkti. Reikia pripažinti, kad „Panathinaikos“ talentingesnė komanda, tačiau Jasikevičius bus taktiškai paruošęs savo auklėtinius, todėl galime tikėtis lygios kovos.


(NE)EKSPERTAI komandos prognozės:

Justinas: Panathinaikos

Vainius: Panathinaikos

Antanas: Fenerbahce


Antrasis pusfinalis. „Real“ – „Olympiacos“


Madrido „Real“ ekipa ketvirfinalio etapą praėjo itin lengvai, vos per trejas rungtynes palaužusi Vitorijos „Baskonia“. Reguliariojo sezono nugalėtojai yra ryškūs finalo ketverto favoritai, tačiau vieneriose rungtynėse gali įvykti bet kas. Pernai Eurolygą laimėjęs karališkasis klubas, šį sezoną per daug nepasikeitė, išsaugojo pagrindinius lyderius bei pasirašė kontraktą su pagrindiniu įžaidėju Facundo Campazzo. Pakišti koją „Real“ komandai pusfinalyje gali favorito etiketė. Praėjusiame sezone Madrido klubas nebuvo laikomas favoritu laimėti Eurolygą, bet veteranų pagalba nustebino Europos krepšinio gerbėjus. Praėjusio finalo ketverto MVP Walteris Tavaresas šiemet gero sezono neturėjo, todėl ir šiame pusfinalyje galime tikėtis intrigos.

Pirėjo „Olympiacos“, užėmę vos šeštą vietą reguliariajame sezone, turėjo sunkią ketvirfinalio seriją, bet penktose rungtynėse sugebėjo palaužti „Barcelona“ komandą. Didžiausias Graikijos klubo pranašumas rungtynėse su „Real“ bus teneris. Tris kartus geriausiu Eurolygos treneriu rinktas Bartzokas gali nustebinti Madrido komandos žaidėjus savo taktiniais manevrais. Žiūrint į sudėtį, „Olympiacos“ prarado du ryškiausius savo žaidėjus vasarą: Kostas Sloukas išvyko į „Panathinaikos“, Sasha Vezenkovas į NBA. Jų pakeisti atvažiavę Ignas Brazdeikis ir Luke’as Sikma nepateisino vilčių, todėl Pirėjo komandai teko ieškoti naujų lyderių. Jais tapo visus nustebinę Alecas Petersas, Isaiah Canaanas, Moustapha Fallas ir sezono metu komandą papildęs Mosesas Wrightas. Taigi, šį sezoną Graikijos klubas pasiekė tai, ko daugelis žmonių neprognozavo, ir pateko į finalo ketvertą, todėl jų taip pat nurašyti negalime.


(NE)EKSPERTAI komandos prognozės:

Justinas: Real

Vainius: Real

Antanas: Real